Intestine
Prospect Linex Forte – refacerea florei intestinale
Linex Forte Prospect
Reface echilibrul microflorei intestinale si de a pastra o buna functionare a sistemului nostru digestiv si elimina balonarea, gazele intestinale, diareea, constipatia, durerile abdominale.
14 Capsule
Cutie cu 2 blistere a cate 7 capsule .
Compozitie/capsula:
– 60 mg bacterii lactice ( 2 bacterii lactice : Lactobacilus acidophilus si Bifidobacterium infantis )
Bacteriile sunt nepatogene si netoxice ← izolate din flora normala a omului sanatos .
Au o rezistenta ridicata la acidul gastric si la actiunea sarurilor biliare .
Rezistente la actiunea multor antibiotice .
Contine de asemenea: lactoza, dextrina, amidon de cartof, stearat de magneziu, gelatina, dioxid de titan, metil-parahidroxibenzoat, propil-parahidroxibenzoat.
Organismul nostru este in permanenta expus la o varietate de factori care afecteaza si dezechilibrul natural al florei intestinale.
Dezechilibrul florei intestinale poate fi provocat de numerosi factori:
-alimentatia necorespunzatoare,
-stresul, tratamentul cu antibiotice,
-conditiile de mediu nefavorabil.
Dezechilibrul microflorei intestinale este de cele mai multe ori sursa problemelor noastre digestive precum: balonarea, gazele intestinale, diareea, constipatia, durerile abdominale.
Linex Forte este un medicament probiotic modern care are rolul de a reface echilibrul microflorei intestinale si de a pastra o buna functionare a sistemului nostru digestiv.
Linex Forte contine 12 milioane de “organisme vii” (bacterii similare cu cele ale organismului uman) care refac microflora naturala pe parcursul intregului tract gastro-intestinal .
Astfel, echilibrul microflorei intestinale nu este perturbat si buna functionare a sistemului digestiv este asigurata.
Linex Forte este un produs probiotic modern adresat atat adultilor cat si copiilor.
LinexForte contribuie la cresterea imunitatii organismului.
Mod de administrare cititi mai departe acest prospect Linex Forte :
Nu se recomanda administrarea in cazul alergiei la oricare dintre componentele produsului.
Copiii cu varsta sub 2 ani: cate 1 capsula pe zi.
Copiii cu varsta intre 2 si 12 ani: cate 1 capsula de 1-2 ori pe zi.
Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: cate 1 capsula de1-3 ori pe zi.
– Se administreaza cu o cantitate suficienta de lichid .
– Nu trebuie administrat concomitent cu alcool sau bauturi fierbinti .
– Pentru copii : se desface capsula , se goleste continutul intr-o lingura si se amesteca cu putin lichid .
Durata tratamentului normal 7-10 zile; in cazul afectiunilor acute/ cronice tratamentul poate fi unul profilaxic, deci o perioada indelungata. In mod normal se administreaza de preferat DUPA mese.
EXCEPTIE: in tratamentul adjuvant cu antibiotice orale se administreaza la cel putin 3 ore dupa administrarea antibioticului si ideal tratamentul cu probiotice incepe cu 1-2 inaintea celui cu antibiotice si se incheie cu 1-2 dupa.
Recomandabil de stiut ca mai exista Linex Baby si Linex capsule cu diverse concentratii , consultati medicul sau farmacistul.
Acest prospect a fost citit de 94 ori.
Daca n-ai gasit prospectul dorit incearca aici
Prospect Salofalk
Prospect : Informatii pentru utilizator
SALOFALK Prospect
Supozitoare, 250 mg
Stimate pacient,
Vă rugăm să citiţi cu atenţie acest prospect Salofalk deoarece conţine informaţii importante referitoare la ceea ce trebuie să aveţi în vedere în perioada în care utilizaţi acest medicament. Dacă aveţi orice întrebare legat de acest prospect Salofalk , vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Compoziţie
Un supozitor conţine mesalazină 250 mg şi excipienţi: gliceride de semisinteză solide (Witepsol W 45).
Grupa farmacoterapeutică: antiinflamatoare intestinale, mesalazinum
Indicaţii terapeutice
Tratamentul acut al bolilor inflamatorii ale intestinului (colită ulcerativă) în care există doar afectare rectală, şi tratamentul pentru prevenirea recurenţelor acestora.
Acest prospect a fost citit de 401 ori.
Daca n-ai gasit prospectul dorit incearca aici
Prospect Digestie Usoara -pastile pentru digestie
Afla cum poti sa-ti usurezi digestia, tulburarile intestinale cu aceste pastile pentru digestie si sa urmezi un tratament eficient pentru digestie normala.
PROSPECT Pastile pentru digestie Usoara: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR
PASTILE PENTRU DIGESTIE UŞOARĂ Prospect
30 capsule a 400 mg
Favorizează o digestie sănătoasă
Ingredientele pentru pastile pentru Digestie usoara in acest prospect:
Acest produs reuneşte plante folosite tradiţional, asociate şi dozate optim de specialiştii noştri într-o reţetă originală: fructe de coriandru (Coriandri fructus) 80 mg, frunze de dafin (Lauri folium) 60 mg, rizomi de obligeană (Calami rhizoma) 60 mg, rădăcină de genţiană (Gentianae radix) 60 mg, rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma) 40 mg, extract de Carica Papaya standardizat în papaina 40 mg, extract de Ananas comosus standardizat în bromelaina 40 mg, seminţe de muştar (Sinapis albae semen) 20 mg.
Atenţionări utilizare pastile pentru Digestie usoara in acest prospect:
Nu se recomandă femeilor însărcinate, mamelor care alăptează, copiilor sub 12 ani şi în caz de ulcer gastro-duodenal activ.
Mod de administrare a pastilelor pentru digestie usoara in acest prospect:
Doza recomandată este de 1-2 capsule după mesele principale. Produsul se poate administra la nevoie.
A se păstra la loc uscat şi temperatura mediului ambiant
A nu se depăşi doza zilnică recomandată.
Supliment alimentar. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc un regim alimentar variat. A nu se lăsa la îndemâna copiilor mici.
Notificat la Institutul de Bioresurse Alimentare Nr. aviz 4375/28. 01. 2010
Digestie usoara in acest prospect Produs de:
Laboratoarele FARES Bio Vital – membru al grupului de firme FARES Orăştie, str. Plantelor nr. 50, România.
Producător cu Sistemul de Management al Calitătii certificat ISO 90G1: 2000 de TUV-CERT prin TUV Rheinland InterCert.
FARES – D57 – Digestie Uşoară, capsule
novo nordisk
Va recomand si ceaiuri pentru digestie si balonari foarte efeciente si naturale.
Cateva indicatii practice pentru a evita supraincarcarea stomacului
Balonarea, constipaţia, durerile abdominale şi refluxul gastro-esofagian apărute la scurt timp după masă sunt semne specifice unei digestii dificile. Deşi cele mai multe persoane se confruntă frecvent cu astfel de simptome, prea puţine iau măsuri în acest sens. „Atunci când digestia se face greu, simptomele nu trebuie ignorate, deoarece, în cele mai multe cazuri, acestea maschează intoleranţe şi alergii la diferite alimente, care permeabilizează peretele intestinal.
Prin urmare, alimentele ajung parţial digerate în colon. Din această cauză, în timp, organismul se îmbolnăveşte”,si procesul de digestie poate fi tulburat de modul de alimentaţie dezechilibrat, de stres, de abuzul de tutun, de alcool şi de medicamente (antiacide şi antiinflamatoare). Combinarea corectă a alimentelor, esenţială Cheia digestiei uşoare este combinarea corectă a alimentelor. Din păcate, cele mai multe persoane fac asocieri greşite, riscând astfel blocarea digestiei. Cea mai indigestă combinaţie alimentară este cea de carne cu produse lactate.
Combinatia optima cu sucul gastric, proteina cazeinică din lapte formează un înveliş al bucăţelelor de carne şi nu mai permite digerarea ei. Pentru a nu avea probleme cu digestia, leguminoasele (fasole, soia, mazăre) trebuie combinate cu amidonoasele (făină, orez, paste făinoase, cartofi), iar proteinele animale se asociază cel mai bine cu ciupercile şi cu legumele (vinete, dovlecei, fasole verde, usturoi).
Fibrele, zi de zi în dietă Ca să nu ai probleme cu digestia şi, totodată, ca să previi îmbolnăvirea aparatului digestiv („bilă leneşă”, ulcer, gastrită, cancer de intestin), fibrele alimentare nu ar trebui să lipsească din nicio dietă echilibrată. Se recomandă aşa-numitele fibre insolubile (nedizolvabile în apă) care stimulează contracţia muşchilor intestinali, facilitând mişcarea bolului alimentar prin tubul digestiv. De asemenea, fibrele insolubile au proprietăţi prebiotice şi astfel ajută la proliferarea bacteriilor „bune” care trăiesc în tractul digestiv şi, implicit, facilitează procesul de digestie.
Fibrele insolubile se găsesc în coaja fructelor, în pastele făinoase integrale, în legumele cu frunze verzi şi în seminţele de in. Mestecă fiecare îmbucătură de 20 de ori Studiile realizate de-a lungul anilor au arătat că mestecarea superficială a alimentelor tulbură digestia. Pentru a preveni îmbolnăvirea, se recomandă ca fiecare îmbucătură să fie mestecată pe îndelete, de cel puţin 20 de ori. Astfel, se creează timpul necesar pentru transmiterea semnalelor către organele care secretă sucurile (gastric, pancreatic) responsabile cu procesul de digerare a alimentelor.
Pentru a putea mesteca în tihnă, este esenţial să-ţi aloci zi de zi timp special pentru masă, adică să nu mănânci în grabă, în faţa calculatorului. Aşa previi îmbolnăvirea! – Fă exerciţii fizice de cel puţin cinci ori pe săptămână, câte 30 de minute, deoarece mişcarea stimulează contracţia muşchilor intestinali. – Nu mânca foarte mult la o masă, deoarece digestia se face greu atunci când stomacul este încărcat. – Dacă la scurt timp după masă ţi se face din nou foame, bea mai întâi apă. Senzaţia de sete este adesea confundată cu cea de foame.
– Nu mânca atunci când eşti tensionat, întrucât corpul secretă cortizol, un hormon al stresului, care creşte nivelul glicemiei.
Acest prospect a fost citit de 564 ori.
Daca n-ai gasit prospectul dorit incearca aici
Obezitatea cauzata de flora intestinala
O noua pista de abordare pentru a combate obezitatea
Persoanele obeze care înregistrează un deficit de anumite bacterii intestinale prezintă un risc crescut de a dezvolta maladii metabolice şi cardiovasculare asociate stării lor, o descoperire care relansează speranţa unei prevenţii eficiente, relevă două studii publicate miercuri.
Realizate de Institutul Naţional de Cercetare Agronomică (INRA), cu parteneri francezi şi internaţionali, studiile au fost realizate în comun în Danemarca şi în Franţa, în condiţiile în care epidemia obezităţii, obezitatea nu încetează să se extindă în întreaga lume şi ar putea afecta peste 700 de milioane de persoane în 2015, potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
Aceste studii pentru obezitate ar putea deschide calea pentru ‘realizarea de markeri bacterieni specifici pentru identificarea persoanelor cu risc şi de noi terapii bazate pe bacterii, pentru a lupta contra creşterii în greutate, adica cu obezitatea‘, a declarat pentru AFP Stanislas Dusko Ehrlich, directorul de cercetare al INRA, care a coordonat cele două studii.
Maladie multifuncţională, obezitatea este atribuită în general unor cauze, atât de mediu (mod de viaţă, hrană prea bogată şi abundentă), cât şi genetice. Dar tot mai multe date sugerează că variaţiile ‘celuilalt genom al nostru’, microbiomul, adică genomul global al tuturor bacteriilor care colonizează corpul uman, ar putea să joace de asemenea un rol foarte important.
Publicate în revista ştiinţifică Nature, cele două studii au permis identificarea a două grupuri de indivizi obezi care se diferenţiază printr-o slabă sau foarte bogată floră intestinală şi prin susceptibilitatea faţă de maladiile legate de obezitate. Comparând cele două grupuri de supraponderali, cercetătorii au descoperit că persoanele ‘sărace’ în bacterii intestinale (360.000 gene microbiene diferite, în medie, faţă de 580.000, în al doilea grup) prezintă un risc mai mare de a dezvolta maladii metabolice, precum excesul de colesterol sau diabetul, dar şi afecţiuni hepatice şi cardiovasculare, respectiv cancer.
Cercetătorii au identificat şase feluri de bacterii capabile să diferenţieze persoanele care au o floră intestinală ‘bogată’ sau ‘săracă’, cu o precizie de 95%. Aceştia au observat, totodată, că persoanele din primul grup de obezi au luat mai mult în greutate cu timpul, după ce au studiat evoluţia a 292 de adulţi danezi (169 obezi şi 123 ne-obezi), din 1999. La persoanele care au luat mai mult în greutate, si au fost mai obeze, s-a constatat că opt specii de bacterii lipseau sau erau prezente într-o cantitate mică, ‘ceea ce ar putea însemna că aceasta joacă un rol protector contra luării în greutate’, potrivit lui Ehrlich.
Studiul realizat în Franţa pe 49 de persoane obeze sau supraponderale a arătat, în plus, că un regim alimentar bogat în fibre şi fructe şi legume, urmat timp de 12 săptămâni, poate ameliora diversitatea florei intestinale (sau microbiota) şi reduce în acelaşi timp unele din complicaţiile legate de obezitate, probioticele sunt excelente pentru a remedia lipsa florei intestinale.
Noi studii in cazul obezitatii vor fi totuşi necesare pentru a confirma rezultatele acestor cercetări şi pentru a identifica markerii specifici, respectiv recomandările nutriţionale adaptate, a adăugat cercetătorul. Acesta a recunoscut, de asemenea, că introducerea unui regim alimentar la indivizii ‘săraci’ în specii bacteriene nu a permis vindecarea inflamaţiilor cronice generate de obezitate. Aceste maladii metabolice şi cardiovasculare corespund unei creşteri moderate dar durabile a markerilor de inflamaţie în sânge, spre deosebire de o infecţie, unde inflamaţia poate atinge un anumit vârf înainte de a dispărea complet.
Tubul digestiv conţine aproximativ 100.000 de miliarde de bacterii, care cântăresc aproape două kilograme în total. Aceste microorganisme sunt implicate în degradarea compuşilor alimentari, dar şi în creşterea naturală a imunităţii şi protecţia corpului împotriva agenţilor patogeni şi a infecţiilor.
Ehrlich conduce proiectul francez MetaGenopolis lansat în luna iulie care vizează studierea bacteriilor care populează sistemul digestiv uman. În 2010, el a anunţat că a reuşit să decripteze, împreună cu consorţiul MetaHIT pe care îl coordonează, peste trei milioane de gene prezente în flora intestinală, respectiv de 150 de ori mai mult decât numărul genelor genomului uman.
Nu uitati sa urmati un tratament naturist pentru a trata obezitatea si a celulitei care cumulat cu o dieta sanatoasa de slabit va poate aduce mari satisfactii personale si multa sanatate.
Acest prospect a fost citit de 228 ori.
Daca n-ai gasit prospectul dorit incearca aici
Prospect Sennalax plus Aloe
Aflati acum tratamentul contra unui tranzit intestinal lenes , constipatie cu SennaLax plus Aloe, tratament eficace, rapid si de durata
PROSPECT SENNALAX PLUS ALOE
Compozitie SennaLax Plus Aloe
Un comprimat contine extract uscat din fructe de Senna (Cassia acutifolia) corespunzator la 20 mg hidroxiantracen glicozide exprimate în sennoside B, Aloe vera (Aloe Barbadensis) pulbere liofilizata in baza de maltodextrina 20 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon pregelatinizat, povidona K30, fosfat acid de calciu dihidrat, talc, stearat de magneziu.
Acest prospect a fost citit de 524 ori.
Daca n-ai gasit prospectul dorit incearca aici