Posts Tagged ‘boli cardiovasculare’
Revidox capsule
Prospect: Informatii pentru utilizatori
Revidox capsule
supliment alimentar
Caracteristici
Revidox cu Stilvid 84% incetineste imbatranirea celulara. Revidox cu Stilvid contine principiile active prezente in mod natural in struguri si rodie.
Resveratrolul: combate imbatranirea celulara
Antocianinele: au actiune antioxidanta pentru blocarea actiunii radicalilor liberi
Flavonoidele: ofera protectie antioxidanta la nivel cardiovascular.
Punicalaginele si acidul elagic: combat stresul oxidativ generat de radicalii liberi
S-au mai cautat :
- revidox prospect
Corticoizii
Cortizonul si derivatii sai
Atentie la ecesul de corticoizi
Sunt hormoni sintetici, asemanatori cu cei secretati in organismul uman de catre glandele cortico-suprarenale, care au rolul de a limita procesele inflamatorii, de a regla diviziunea celulara, de a stopa procesele degenerative si proliferarea formatiunilor tumorale. In sine, corticoizii nu pot vindeca o boala, in schimb, sunt foarte intens folositi pentru eliminarea simptomelor in afectiuni din cele mai diverse: alergie, astm, lupus eritematos, reumatism cronic, reumatism degenerativ, dermatite atopice, leucemie, inflamatii diverse. De asemenea, sunt folositi in boala canceroasa, pentru a incetini evolutia tumorilor.
S-au mai cautat :
- corticoizi
Prospect CemolSinus
PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR
CemolSinus Prospect
500 mg/3 mg/50 mg comprimate
Paracetamol/maleat de clorfeniramină/clorhidrat de pseudoefedrină
Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi cemolSINUS cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.
- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.
- Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc
- Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Crizele cardiace pot fi împiedicate
Un colectiv condus de medicul clujean Dumitru Zdrenghea, şeful secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, va lansa un volum dedicat problemelor medicale cardiovasculare, intitulat “Manualul inimii”.
“Manualul inimii” conţine informaţii concrete, fundamentate ştiinţific şi prezentate într-o formă accesibilă publicului larg, despre sănătatea inimii, o mare parte din capitole fiind dedicate prevenţiei bolilor cardiovasculare. Lansarea oficială a cărţii va fi marcată la Cluj-Napoca, pe 28 septembrie (în ajunul Zilei Mondiale a Inimii, sărbătorită anual la 29 septembrie -nr)”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de organizatori.
Potrivit comunicatului, statisticile situează România pe locul 3 în Europa la capitolul deceselor cauzate de boli cardiovasculare, după Bulgaria şi Ucraina.
“Peste 60% din decesele înregistrate anual, la noi în ţară, sunt cauzate de bolile cardiovasculare. Principalele cauze responsabile pentru apariţia a mai bine de 80% din aceste afecţiuni sunt alimentaţia nesănătoasă, fumatul şi sedentarismul. În acest context, orice acţiune dedicată prevenţiei şi promovării unui stil de viaţă activ este mai mult decât binevenită. Echipa condusă de prof. dr. Dumitru Zdrenghea îşi propune să responsabilizeze publicul cititor cu privire la propria sănătate şi la importanţa protejării inimii de cele mai nocive obiceiuri contemporane (alcoolul, fumatul, mâncarea nesănătoasă, stilul de viaţă sedentar)”, se menţionează în comunicat.
Obezitatea cauzata de flora intestinala
O noua pista de abordare pentru a combate obezitatea
Persoanele obeze care înregistrează un deficit de anumite bacterii intestinale prezintă un risc crescut de a dezvolta maladii metabolice şi cardiovasculare asociate stării lor, o descoperire care relansează speranţa unei prevenţii eficiente, relevă două studii publicate miercuri.
Realizate de Institutul Naţional de Cercetare Agronomică (INRA), cu parteneri francezi şi internaţionali, studiile au fost realizate în comun în Danemarca şi în Franţa, în condiţiile în care epidemia obezităţii, obezitatea nu încetează să se extindă în întreaga lume şi ar putea afecta peste 700 de milioane de persoane în 2015, potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
Aceste studii pentru obezitate ar putea deschide calea pentru ‘realizarea de markeri bacterieni specifici pentru identificarea persoanelor cu risc şi de noi terapii bazate pe bacterii, pentru a lupta contra creşterii în greutate, adica cu obezitatea‘, a declarat pentru AFP Stanislas Dusko Ehrlich, directorul de cercetare al INRA, care a coordonat cele două studii.
Maladie multifuncţională, obezitatea este atribuită în general unor cauze, atât de mediu (mod de viaţă, hrană prea bogată şi abundentă), cât şi genetice. Dar tot mai multe date sugerează că variaţiile ‘celuilalt genom al nostru’, microbiomul, adică genomul global al tuturor bacteriilor care colonizează corpul uman, ar putea să joace de asemenea un rol foarte important.
Publicate în revista ştiinţifică Nature, cele două studii au permis identificarea a două grupuri de indivizi obezi care se diferenţiază printr-o slabă sau foarte bogată floră intestinală şi prin susceptibilitatea faţă de maladiile legate de obezitate. Comparând cele două grupuri de supraponderali, cercetătorii au descoperit că persoanele ‘sărace’ în bacterii intestinale (360.000 gene microbiene diferite, în medie, faţă de 580.000, în al doilea grup) prezintă un risc mai mare de a dezvolta maladii metabolice, precum excesul de colesterol sau diabetul, dar şi afecţiuni hepatice şi cardiovasculare, respectiv cancer.
Cercetătorii au identificat şase feluri de bacterii capabile să diferenţieze persoanele care au o floră intestinală ‘bogată’ sau ‘săracă’, cu o precizie de 95%. Aceştia au observat, totodată, că persoanele din primul grup de obezi au luat mai mult în greutate cu timpul, după ce au studiat evoluţia a 292 de adulţi danezi (169 obezi şi 123 ne-obezi), din 1999. La persoanele care au luat mai mult în greutate, si au fost mai obeze, s-a constatat că opt specii de bacterii lipseau sau erau prezente într-o cantitate mică, ‘ceea ce ar putea însemna că aceasta joacă un rol protector contra luării în greutate’, potrivit lui Ehrlich.
Studiul realizat în Franţa pe 49 de persoane obeze sau supraponderale a arătat, în plus, că un regim alimentar bogat în fibre şi fructe şi legume, urmat timp de 12 săptămâni, poate ameliora diversitatea florei intestinale (sau microbiota) şi reduce în acelaşi timp unele din complicaţiile legate de obezitate, probioticele sunt excelente pentru a remedia lipsa florei intestinale.
Noi studii in cazul obezitatii vor fi totuşi necesare pentru a confirma rezultatele acestor cercetări şi pentru a identifica markerii specifici, respectiv recomandările nutriţionale adaptate, a adăugat cercetătorul. Acesta a recunoscut, de asemenea, că introducerea unui regim alimentar la indivizii ‘săraci’ în specii bacteriene nu a permis vindecarea inflamaţiilor cronice generate de obezitate. Aceste maladii metabolice şi cardiovasculare corespund unei creşteri moderate dar durabile a markerilor de inflamaţie în sânge, spre deosebire de o infecţie, unde inflamaţia poate atinge un anumit vârf înainte de a dispărea complet.
Tubul digestiv conţine aproximativ 100.000 de miliarde de bacterii, care cântăresc aproape două kilograme în total. Aceste microorganisme sunt implicate în degradarea compuşilor alimentari, dar şi în creşterea naturală a imunităţii şi protecţia corpului împotriva agenţilor patogeni şi a infecţiilor.
Ehrlich conduce proiectul francez MetaGenopolis lansat în luna iulie care vizează studierea bacteriilor care populează sistemul digestiv uman. În 2010, el a anunţat că a reuşit să decripteze, împreună cu consorţiul MetaHIT pe care îl coordonează, peste trei milioane de gene prezente în flora intestinală, respectiv de 150 de ori mai mult decât numărul genelor genomului uman.
Nu uitati sa urmati un tratament naturist pentru a trata obezitatea si a celulitei care cumulat cu o dieta sanatoasa de slabit va poate aduce mari satisfactii personale si multa sanatate.