Trebuie sa stii
Ce este nutritia Ortomoleculara ?
UN ARTICOL EDUCATIV CARE SE ADRESEAZĂ DVS. ŞI AGENDEI DVS.
„CE ESTE NUTRIŢIA ORTOMOLECULARĂ? MĂ POATE OARE AJUTA ?”
Desigur! în cuvântul ortomolecular se găseşte elementul lingvistic grec „orto” care înseamnă „corect”. Deci, nutriţia ortomoleculară este, sau tinde să fie, o ramură a medicinei bazată pe „molecule corecte”, adică molecule naturale cu care organismul nostni este obişnuit, cu care el lucrează zi dc zi, cJipă de clipă şi care sunt aproape cu totul lipsite de nocivitate.
Geneza mcdicinei ortomoleculare (o reîntoarcere la natură a medicinei alopate) porneşte de Ia universitatea Stanford unde Prof. Dr. Linus Pauling (laureat al Premiului Nobel pentru chimie tn 1954) a încercat o definire a conceptului de ortomolecularitate: „… medicina ortomoleculară consta în proporţioarea corectă, pentru fiecare persoană în parte a concentraţiei optime de substanţe prezente în mod normal în organismul nostru, cu finalitatea de a corecta lipsurile, de a reînsfinătoşi şi de a ne menţine sănătoşi…”. Desigur, substanţele la care se referea Prof.Dr. Pauling erau aminoacizii, vitaminele, mineralele, oligoclementele, enzimele, acizii graşi, fitohormonii, extractele vegetale din plante uzual consumate de om etc. într-un cuvânt substanţele ortoraoleculate sunt compuşi pe care îi ingerăm, sau ar trebui s-o facem, prin alimentaţia zilnică.
S-au mai cautat :
- euthyrox 100
Administrarea medicamentelor rectal
Administrarea medicamentelor pe cale rectală
Calea rectală reprezintă una din căile digestive de administrare a medicamentelor.
Indicaţii sunt la:
- pacienţii cu tulburări de deglutiţie,
- cei operaţi pe tubul digestiv superior sau cu intoleranţă digestivă şi la pacienţii care au probleme cu ficatul
- pacienţii la care se doreşte evitarea trecerii medicamentelor prin ficat.
S-au mai cautat :
- administrare rectala ce inseamna
- administrarea mediclientele pe cale rectala
- ce inseamna administrare rectala
- ce inseamna rectal
- indicatiile supozitoarelor rectale
Administrarea medicamentelor pe suprafaţa tegumentelor
Administrarea medicamentelor pe suprafaţa tegumentelor
Are ca scop aplicarea de medicamente care au efect local la acest nivel. Pe suprafaţa tegumentelor se administrează lichide prin badijonare sau comprese medicamentoase, pudre, unguente, paste, mixturi, săpunuri medicinale, creioane caustice şi băi medicinale.
S-au mai cautat :
- administrarea medicamentelor pe suprafata tegumentelor
- medicamente tegumentare
- administrarea medicamentelor pe suprafata tegumentelor-mixturile
Corticoizii
Cortizonul si derivatii sai
Atentie la ecesul de corticoizi
Sunt hormoni sintetici, asemanatori cu cei secretati in organismul uman de catre glandele cortico-suprarenale, care au rolul de a limita procesele inflamatorii, de a regla diviziunea celulara, de a stopa procesele degenerative si proliferarea formatiunilor tumorale. In sine, corticoizii nu pot vindeca o boala, in schimb, sunt foarte intens folositi pentru eliminarea simptomelor in afectiuni din cele mai diverse: alergie, astm, lupus eritematos, reumatism cronic, reumatism degenerativ, dermatite atopice, leucemie, inflamatii diverse. De asemenea, sunt folositi in boala canceroasa, pentru a incetini evolutia tumorilor.
S-au mai cautat :
- corticoizi
- Hormoni corticoizi
Ce medicamente influenteaza sofatul?
La ce medicamente sa fim atenti cand conducem un autovehicol
O viroza respiratorie sau o banala cefalee de exemplu determina pe oricine sa ia anumite medicamente pentru a-si ameliora simptomele. Dar stiti ce influente au aceste medicamente uzuale asupra capacitatii de a sofa? Multi dintre noi conduc zilnic si cu siguranta sunt momente in care starea de sanatate este precara si impune administrarea unor medicamente, pana si cele mai frecvente simptome determinandu-ne sa luam o pastila, spre exemplu o banala raceala, tusea, cefaleea, durerile menstruale sau musculare etc.
Cititi mai departe »