Posts Tagged ‘digestiv’
Administrarea medicamentelor rectal
Administrarea medicamentelor pe cale rectală
Calea rectală reprezintă una din căile digestive de administrare a medicamentelor.
Indicaţii sunt la:
- pacienţii cu tulburări de deglutiţie,
- cei operaţi pe tubul digestiv superior sau cu intoleranţă digestivă şi la pacienţii care au probleme cu ficatul
- pacienţii la care se doreşte evitarea trecerii medicamentelor prin ficat.
S-au mai cautat :
- administrare rectala ce inseamna
- administrarea mediclientele pe cale rectala
- ce inseamna administrare rectala
- ce inseamna rectal
- indicatiile supozitoarelor rectale
Prospect Refflor
Prospect pentru utilizatori
REFFLOR Prospect
Pro-Biotice
Conţinut
Lactobacillus addophilus, Lactobacillus casei şi Bifidobacterium bifidum şi excipienţi: amidon de cartof, stearat de magneziu, acid ascorbic. Numărul de bacterii vii într-o capsulă este de peste 2×109 (13, 34 mg).
Indicaţii Refflor prospect
REFFLOR (Pro-Biotice Visscum) pentru adulţi asigură buna funcţionare a tubului digestiv la adulţi. Asigură un tranzit intestinal optim, frecvenţă normală a scaunelor, echilibrul bacteriilor în tubul digestiv. REFFLOR se recomandă ca adjuvant ta tratamentul cu antibiotice, având rolul de a ajuta la refacerea florei intestinale.
S-au mai cautat :
- refflor
- Reflor
- refflor prospect
- reflor prospect
- prospect refflor
Prospect Spasmomen
Prospect : Informatii pentru utilizator
SPASMOMEN Prospect
Comprimate filmate, 40 mg
Compoziţie
Un comprimat filmat conţine bromură de otiloniu 40 mg şi excipienţi: nucleu – amidon de orez, lactoză, amidon modificat tip A (glicolat de sodiu), stearat de magneziu; film – hidroxipropilmetilceluloză, dioxid de titan (E 171), macrogoli, talc.
Grupa farmacoterapeutică: tractul digestiv şi metabolism, medicamente în tratamentul tulburărilor funcţionale gastro-intestinale, anticolinergice sintetice, esteri compuşi cuatenari.
Indicaţii terapeutice
Spasmomen este indicat în:
- stări spastice şi diskinezii funcţionale ale tractului gastro-intestinal cum sunt: colon iritabil, gastrite, gastro-duodenite, enterite, tulburări esofagiene;
- pregătirea pentru endoscopie (esofago-gastro-duodenoscopie, colonoscopie, rectoscopie).
S-au mai cautat :
- spasmomen prospect
Administrarea medicamentelor pe cale orală
Administrarea medicamentelor pe cale orală
Calea orală este calea naturală de administrare a medicamentelor, acestea putându-se resorbi la nivelul mucoasei bucale şi a intestinului subţire sau gros.
Administrarea medicamentelor pe cale orală are ca scop obţinerea efectelor locale sau generale ale medicamentelor.
Efectele locale sunt:
- Favorizează cicatrizarea leziunilor mucoasei digestive;
- Protejează mucoasa gastro-intestinală
- Înlocuieşte fermenţii digestivi, secreţia gastrică în cazul lipsei acestora.
- Dezinfectează tubul digestiv
S-au mai cautat :
- rolul asistentei medicale in administrarea medicamentelor pe cale orala
Excesul de medicamente
Boala medicamentoasa
Excesul de medicamente naste monstri
La fiecare cateva secunde, pe Terra, un om isi pierde viata din cauza unei teribile boli. O boala atat de frecventa si de grava, incat a devenit a patra cauza, ca importanta, a mortalitatii in lume. Aceasta afectiune tragica si… stupida in acelasi timp are un nume pe care prea rar il auzim rostit de catre cei care ar trebui sa aiba grija de sanatatea noastra: abuzul de medicamente. Greu de crezut, dar adevarat – leacurile omului modern, minuni ale industriei chimice si farmaceutice, sunt si una dintre principalele cauze ale mortii sale, la concurenta cu bolile cardiovasculare si cancerul. Un exces de zel in administrarea aspirinei, o sedare masiva cu tranchilizante ori chiar mentinerea consecventa a unui tratament cu aparent banalele anticonceptionale pot fi si sunt fatale pentru milioane de oameni anual. Numai in Statele Unite, in fiecare an, un milion de oameni mor din cauza administrarii medicamentelor si a altor erori de tratament, pentru ca alte cincisprezece milioane sa sufere de tulburari care necesita ingrijiri medicale sau chiar spitalizare din aceleasi cauze. Si aceasta, la nivelul unei singure tari. Intr-adevar, boala medicamentoasa este un flagel al zilelor noastre, o amenintare pentru fiecare dintre noi pe care trebuie sa o intelegem si sa o prevenim. Cum? In primul rand, cunoscand cele mai periculoase categorii de medicamente si felul in care ele ne pot afecta.