Prospect Ceai Reglator al Tensiunii
Paginile prospectului - articolului medical: 1 2
Păducel şi traista ciobanului
Supliment alimentar – 60 comprimate
Produs avizat de Institutul de Bioresurse Alimentare Aviz nr. 4009/31.07.2009
REGLATOR AL TENSIUNII
Păducel şi traista ciobanului
Afecţiunile cardiovasculare sunt prima cauză de mortalitate în ţara noastră şi în întreaga lume. Afecţiunile cardiovasculare apar adesea după lungi perioade de excese, de supraefort, de alimentaţie incorectă şi de condiţii emoţionale stresante, necontrolate. Plantele alese în acest remediu au efecte complexe asupra inimii şi vaselor de sânge. Reglatorul tensiunii favorizează o revenire treptată la normal atât în hipertensiunea sau hipotensiunea arterială, cât şi în cazul mai dificil al hipertensiunii oscilante.
CONŢINE:
PĂDUCEL (Crataegus monogyna)
Păducelul este un arbust de câţiva metri înălţime, care creşte în zonele de deal. Atât florile, frunzele cât şi fructele sale sunt un adevărat elixir în bolile cardiovasculare, motiv pentru care este una dintre cele mai folosite plante în Europa; supranumele lui este de „laptele bătrânilor”.
SOC (Sambucus nigra)
Fructele de soc (destul de puţin cunoscute până de curând în terapie) sunt un elixir de sănătate extrem de puternic. Fructele de soc imature sunt fără doar şi poate unul din cele mai puternice dezintoxicante cunoscute în fitoterapie. Ele mobilizează toxinele din corp şi favorizează eliminarea lor prin transpiraţie, urină şi fecale. Dezintoxicarea constituie un pas fundamental în procesul de vindecare, favorizând restabilirea echilibrului natural al organismului, pregătind terenul pentru remediile specifice afecţiunii tratate. în scop curativ el a fost ales în acest remediu pentru calităţile lui depurative, diuretice.
TALPA GÂŞTII (Leonurus cardiaca)
Plantă cunoscută ca reglator al ritmului inimii, Talpa gâştii este un antiaritmic, sedativ vegetativ, eficient.
TRAISTA CIOBANULUI (Capsella bursa pastoris)
Este o plantă pe cât de răspândită şi în aparenţă cunoscută, pe atât de enigmatică. Cercetările din ultimele decenii au pus în evidenţă, pe lângă cunoscutele efecte astringente, cicatrizante şi uşor calmante, proprietăţi pe care nici cele mai sofisticate medicamente de sinteză nu le au, cum ar fi cele reglatoare hormonale, anti-tumorale sau anti-toxice. Traista ciobanului este şi un bun antihipertensiv şi diuretic uşor.
USTUROI (Allium sativum)
Usturoiul provine din Asia Mică, Kazahstan, Uzbekistan, Afganistan, India, bazinul Mării Mediterane, Munţii Caucaz şi Carpaţi. La noi se mai numeşte şi ai, pur sau ceapă albă. Bulbii de usturoi conţin glucide, protide, lipide, ulei eteric format din 67 de compuşi, acizi organic neazotaţi, vitaminele C, Bl, B2,şi PP, fitohormoni, enzime, substanţe anorganice, apă, macroelemente. Este un antihipertensiv tradiţional eficient.
VÂSC (Viscum album)
Despre Vâsc se spunea în vechime că este o plantă sfântă, care aduce norocul şi prosperitatea în case, care alungă spiritele malefice şi curăţă astfel locurile. în Antichitate preoţii druizi culegeau această plantă numai cu ajutorul unei seceri de aur în cadrul unui ceremonial solemn, în zile special alese după poziţia aştrilor pe cer. în medicina medievală era creditată cu proprietăţi reglatoare ale activităţii cardiace şi nervoase. Medicina modernă a pus în evidenţă şi alte calităţi excepţionale ale acestei plante (imunostimulator, anticancerigen, tonic cardiac şi reglator al tensiunii).
ROINIŢĂ (Melissa officinalis)
Plantă miraculoasă pentru secolul nostru, roiniţa este extrem de valoroasă datorită acţiunii sale de reglare psiho-emoţională şi de stimulare a memoriei. Planta conţine principii active valoroase: flavonoide, triterpene, uleiuiri volatile (dintre care cel rosmarinic îi conferă calităţile reglatoare mentale). Alte efecte benefice ale roiniţei sunt: sedativ, psihostabilizator, analgezic, antiinflamator, antispastic, carminativ.
Alte prospecte folositoare si mult cautate
Paginile prospectului - articol medical: 1 2