Anticonceptionalele
Nu va jucati cu “pilulele magice” !
Sunt medicamente destinate exclusiv femeilor, medicamente cu actiune hormonala care opresc ovulatia, impiedicand astfel aparitia sarcinilor nedorite. Au fost descoperite in urma cu cateva decenii, fiind un substitut al daunatoarelor avorturi, si, ca atare, au fost considerate un important pas inainte pentru imbunatatirea calitatii vietii femeilor. Mai mult, au inceput sa fie folosite pentru eliminarea neregulilor menstruale si pentru prevenirea tulburarilor de menopauza. La un moment dat, chiar s-a avansat ideea ca anticonceptionalele previn cancerul genital si de la san, precum si aparitia tumorilor benigne la femei. O idee sustinuta puternic publicitar si care a convins zeci si sute de milioane de femei sa apeleze la aceste „pilule magice”. Aceasta, pana acum doi ani, cand in Statele Unite, si apoi in intreaga Europa, a izbucnit un imens scandal, intrucat s-a demonstrat ca adevarata gravitate a efectelor nocive ale acestor medicamente a fost ascunsa publicului – o omisiune cu scopuri comerciale clare si cu consecinte cat se poate de nefaste.
Reactiile adverse la anticonceptionale sunt atat de numeroase, incat nu ne ajunge spatiul acestui articol pentru a le enumera. Cele mai usoare si frecvent intalnite sunt ingrasarea si acumularea de tesut adipos, problemele de circulatie periferica, starile de depresie sau de neliniste, umflarea picioarelor, aparitia insomniei si a unui apetit sexual capricios.
Pe termen lung, s-a demonstrat ca folosirea majoritatii anticonceptionalelor are efecte mult mai nefaste, printre care cresterea incidentei cazurilor de cancer si tumori benigne (cu pana la 600%!), aparitia sterilitatii, a problemelor cardio-vasculare, a tulburarilor psihice grave, scaderea imunitatii organismului. Mai mult, in momentul in care o femeie se hotaraste sa renunte la anticonceptionale, apar dezordini endocrine majore manifestate prin: ciclu menstrual foarte neregulat si adesea dureros, apetit alimentar excesiv, transpiratie, stari de nervozitate fara un motiv aparent. Aceste efecte pot fi insa contracarate prin folosirea unor remedii naturale foarte eficiente.
Antidoturi naturale ale anticonceptionalelor sunt, in primul rand, plantele detoxifiante, depurative puternice: ienuparul, mesteacanul, fructele de soc, anghinarea. Apoi, administrarea plantelor cu actiune reglatoare hormonala vine sa compenseze efectul perturbator al acestor medicamente sintetice. Cele mai eficiente plante reglatoare hormonale pentru femei sunt: cretisoara, traista-ciobanului, semintele de marar, radacina de lemn-dulce, salvia.
S-au mai cautat :
- biseptol
Alte prospecte folositoare si mult cautate