Prospect Alanerv -pentru susţinerea sistemului nervos
Alanerv Prospect
Alanerv pret – Supliment impotriva stresului oxidativ, 920mg x 20 capsule pret aprox= 53 RON
Alanerv Reduce efectul radicalilor liberi
Una dintre solutiile cele mai performante pentru refacerea structurii si functiei nervilor lezati (in radiculopatii, radiculoneuropatii sau neuropatii periferice) este ALAnerv , considerat un foarte puternic antioxidant si trofic neuronal pe piata romaneasca ce poate adauga beneficii importante masurilor terapeutice recomandate pacientilor cu radiculopatii, radiculoneuropatii sau neuropatii periferice.
ALAnerv este o combinatie unica de substante cu proprietati neurotrofice , antioxidante si anti-inflamatorii , recomandat pentru ameliorarea durerii neuropate, actionand preponderent asupra cauzei acesteia: lezarea nervilor periferici.
Componentele sale (acid alfa lipoic, acid gamma-linolenic, acid linoleic, seleniu, vitamina E, vitamina B1, B2, B5, B6) sunt dozate astfel incat ALAnerv asigura o foarte buna complianta a pacientilor (1-2 capsule/zi).
- ACIDUL ALFA LIPOIC (ALA) este un antioxidant biologic unic produs de organismul uman, considerat cel mai puternic antioxidant natural si singurul antioxidant hidro- si liposolubil. ALA este capabil sa patrunda in absolut toate mediile intra- si extracelulare, sa neutralizeze radicalii liberi de la orice nivel (atat pe cei lipidici, cat si pe cei proteici, atat din interiorul cat si din exteriorul celulelor) asigurand o protectie optima intra- si extracelulara in conditii de stres oxidativ.
Acidul alfa lipoic are in plus calitatea de a putea regenera alti antioxidanti cruciali (vitaminele E si C, glutationul, co-enzima Q10) si de a se putea autoregenera, dupa ce s-a epuizat in “lupta” cu radicalii liberi. Intrucat sistemul nervos este deosebit de vulnerabil la actiunea radicalilor liberi, prin proprietatile sale puternic antioxidante, acidul alfa lipoic s-a dovedit extrem de util in neuropatia periferica.
- ACIDUL GAMMA-LINOLENIC (GLA) este un acid gras omega-6 ce provine in principal din uleiuri vegetale. Suplimentarea dietei cu acest acid are drept consecinta accelerarea proceselor anabolice la nivelul nervilor periferici si a vitezei de transmitere neuronala, cresterea imunitatii prin sporirea plasticitatii membranelor si a rezistentei acestora la agresiuni, ameliorarea microcirculatiei la nivel neuronal si efect anti-inflamator. Cercetari recente investigheaza GLA ca potential agent anticancerigen.
- ACIDUL LINOLEIC (LA) este un acid gras polinesaturat esential omega-6. Cresterea aportului de LA a determinat atenuarea complicatiilor diabetului in numeroase studii.
- SELENIUL are un rol fundamental antioxidant impreuna cu VITAMINA E.
- VITAMINELE B1, B2, B5 si B6 completeaza beneficiile celorlalte componente prin actiunea lor sinergica asupra metabolismului celular si prin efectele lor neurotrofice.
NOU: ALAnerv dovedeste valente terapeutice in patologia vasculara!
ALAnerv , preparat folosit mai ales pentru ameliorarea durerii neuropate, a fost investigat recent pentru rolul sau asupra unor markeri inflamatori si oxidativi implicati in patologia vasculara.
Este cunoscut faptul ca atat AVC cat si unele co-morbiditati (diabetul, dislipidemia, bolile cardiovasculare, obezitatea, ateroscleroza etc.) sunt caracterizate prin status proinflamator si prin cresterea stresului oxidativ.
Studii recente au aratat ca ALAnerv are proprietati antiinflamatorii si antioxidante cu beneficii in recuperarea bolnavilor dupa accident vascular cerebral (post-AVC), dupa 2 saptamani de administrare (2 capsule/zi).
Aceste efecte au fost dovedite prin actiunea ALAnerv asupra interleukinelor IL-1ɑ si IL-6 (markeri consacrati ai inflamatiei) si asupra activitatii paraoxonazei (PON1) la pacientii post-AVC. [5] PON1 este o glicoproteina sintetizata in ficat care circula in plasma ancorata de lipoproteinele cu densitate mare (HDL), avand multiple activitati: paraoxonazica (PONA, degradarea compusilor organofosforici), arilesterazica (ARYLA, hidroliza acetatului de fenil), antilipoperoxidica (reducerea nivelului peroxizilor lipidici din LDL şi HDL) si lactonazica (LACTA, metabolizarea homocisteinlactonei si a spironolactonei).
Prin circulatia sanguina, PON1 este distribuita celulelor endoteliale, protejand endoteliul de LDL oxidat (LDLox) si homocisteinlactona, ambii compusi fiind cunoscuti pentru efectele lor toxice asupra endoteliului vascular, cu implicatii in patologia cerebro- si cardiovasculara, diabet, obezitate, ateroscleroza etc. De retinut este faptul ca PON1 este principala enzima care confera proprietati antioxidante lipoproteinelor cu densitate mare (HDL), fiind responsabila de mecanismele prin care acestea inhiba oxidarea LDL si HDL, precum si de proprietatile antiinflamatorii si antiaterogenice ale HDL. O activitate serica scazuta a PON1 se coreleaza cu un risc crescut de boala coronariana, infarct miocardic, ateroscleroza carotidiana si accident vascular cerebral ischemic.
Mod de administrare Alanerv :
Astfel, la pacientii post-AVC: 2 capsule/zi, asociat terapiei de recuperare, dupa 2 saptamani de administrare a determinat:
– o reducere semnificativa a IL-1ɑ (-9,9% + 3,7, p=0,013) si IL-6 (-26,5% + 8,2, p=0,003) la pacientii care au primit ALAnerv plus terapie de recuperare, in timp ce la pacientii care nu au primit ALAnerv , aflati doar in terapie de recuperare, variatiile IL-1ɑ, respectiv IL-6 au fost nesemnificative (-1,9% NS, respectiv + 8,4% NS).
– o crestere semnificativa a activitatii PON1 masurata prin variatia LACTA la pacientii care au primit cu ALAnerv plus terapie de recuperare (+ 95,1 + 29,7%, p<0,0001) (in timp ce la pacientii care nu au primit cu ALAnerv , aflati doar in terapie de recuperare, variatia LACTA a fost -11,7% NS).
Aceste rezultate sunt o premiera absoluta si deschid o noua perspectiva in abordarea pacientilor post-AVC, dar si o noua directie de cercetare prin potentiala utilizare a produsului ALAnerv in patologia cerebro- si cardiovasculara, ateroscleroza, diabet si/sau obezitate.
uzual : 1-2 capsule pe zi, în priză unică, preferabil, în timpul mesei principale.
A nu se depăşi doza zilnică recomandată in acest prospect.
A se administra cu prudenţă în caz de sarcină, alăptare şi intoleranţă la glucoza.
Tolerabilitate şi siguranţă
La dozele recomandate, componentele ALAnerv nu determină efecte secundare nedorite, chiar dacă sunt administrare o perioadă mai îndelungată de timp.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor sub 3 ani. A se păstra la loc răcoros şi uscat.
Producător Alanerv:
GELFIPHARMA INTERNATIONAL S.r.l. Italia pentru ALFA WASSERMANN S.p.A. (Italia)
Alanerv Distribuit în România de:
ALFA WASSERMANN S.R.LProdus notificat la Institutul de Bioresurse Alimentare (nr. AA 3459/18.11.2009)
Am durere mana stinga insuportabila cu amorteli ale degetelor, am fost la neurolog si mi s-a pus diagnostic de nevralgie cubitala cu tratament de alanerv ,flamexim si voltaren dar nu a cedat de loc spuneti-mi. Ce sa fac tratamentul a durat 7 zile ?
Cel mai adesea este vorba despre un sindrom compresiv (sindromul canalului ulnar), cauzat de compesiunea mecanica a nerului intr-un spatiu inextensibil;
– intr-adevar, medicamentele nu au nici un efect concret, deoarece problema este de natura mecanica (compresiunea nervului intr-un spatiu incompresibil);
– prin urmare, logic, trebuie sa consultati un specialist neurochirurg. Atitudinea terapeutica variaza intre tratament conservator (reducerea drastica a efortului fizic) si tratament chirurgical (decompresia nervului ulnar).
Ar fi bine sa consultati si medicul reumatolog. Daca se mentine diagnosticul, va fi nevoie sa purtati o orteza de mana , sa continuati cateva zile cu antiinflamator la care se asociaza si un medicament cu actiune pe nerv.
Confirmarea diagnosticului se face prin electromiograma – care masoara viteza de conducere pe nerv.