Posts Tagged ‘incontinenta urinara’
Cauze ale incontinentei urinare
PRINCIPALELE CAUZE ALE INCONTINENŢEI URINARE
Incontinenţa urinară este provocată cel mai adesea de slăbirea musculaturii planşeului pelvian, al cărui rol este acela de a ţine închisă uretra. Când muşchii îşi pierd elasticitatea, activităţi precum râsul, tusea, ridicarea unor obiecte grele sau alergatul pot avea ca urmare eliminarea involuntară de urină.
Totuşi, aceşti muşchi pot fi tonifiati – în continuare veţi găsi mai multe informaţii privind antrenarea musculaturii planşeului pelvian.
Principalele cauze ale incontinenţei urinare la femei sunt modificările care apar în timpul sarcinii, la naştere şi la menopauză (cauzele incontinenţei urinare la bărbaţi sunt prezentate în capitolul dedicat lor).
MENOPAUZA ŞI INCONTINENTA URINARA
MENOPAUZA ŞI INCONTINENTA URINARA
Menopauza este un proces fiziologic natural care începe să se manifeste în jurul vârstei de 50 de ani. Se poate vorbi despre menopauză în momentul în care o femeie nu a mai avut menstruaţie de 12 luni. La menopauză, în organismul femeii au loc mai multe schimbări fizice şi hormonale. Una dintre acestea este reducerea cantităţii de estrogen secretate – hormonul feminin responsabil, printre altele, pentru dezvoltarea trăsăturilor feminine şi apariţia menstruaţiei.
Din cauza acestor modificări, organismul femeii este expus la diferite afecţiuni precum: osteoporoză, boli cardiovasculare, modificări degenerative ale sistemului genito-urinar, modificări ale sistemului nervos central. Multe femei prezintă simptome deranjante, precum: “bufeuri”, transpiraţie excesivă, palpitatii şi depresie. Toate femeile le resimt, în mod individual, cu o intensitate mai mică sau mai mare.
Incontinenta urinara
Incontinenţa urinară
Tot ce trebuie sa stiti!
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, incontinenţa urinară este una din cele 10 probleme sanitare şi sociale ale lumii contemporane.
Problema incontinenţei urinare (IU) produce un mare disconfort, îi face pe cei afectaţi să devină asociali şi, adesea, este o cauză a depresiei. Caracterul specific al acestei afecţiuni face ca un număr mare de pacienţi să încerce să lupte singuri împotriva acesteia, încă din momentul descoperirii primelor simptome.
Incontinenţa urinară afectează ambele sexe, însă este mai des întâlnită la persoanele de sex feminin. Principalele cauze care duc la apariţia acestei afecţiuni la femei sunt sarcina şi menopauza. Diferite surse estimează că aproximativ 10 – 15% din populaţie se plânge de simptome asociate incontinenţei urinare. Incontinenţa urinară poate apărea la persoanele de diferite vârste, însă, conform statisticilor, aproape jumătate dintre femeile trecute de menopauză sunt afectate de această problemă.
Feminost – incontinenta urinara
Prospect: Informatii pentru utilizatoare
Zdrovit Feminost
- este recomandat femeilor de toate varstele care se confrunta cu scurgeri urinare involuntare. Plantele si vitaminele din compozitia produsului ajuta la restabilirea controlului asupra urinarilor necontrolate, mentin tensiunea corecta a musculaturii care genereaza afectiunile aparatului urinar, sustinand functionarea optima a acestuia. Extractul de seminte de dovleac din compozitia Zdrovit Feminost mentine tonusul musculaturii vezicii, izoflavonele din soia sunt utile in cazul atrofierii muschilor, care are loc la menopauza, vitamina D ajuta la functionarea corecta a musculaturii sfincterului, urzica trateaza afectiunile tractului urinar, iar merisorul pastreaza echilibrul microflorei vezicale.
Feminost (56 comprimate)
Ajuta femeile la restabilirea controlului asupra urinarilor necontrolate.
Efectul Feminost se bazeaza pe compozitia unica de extracte din plante si vitamine, ce ajuta la la mentinetea tensiunii corecte a musculaturii care genereaza afectiunile tractului urinar si sprijina functionarea optima a acestuia
S-au mai cautat :
- feminist tablete pentru incontinenta urinara
CUM SE POATE TRATA INCONTINENŢA URINARĂ ?
CUM SE POATE TRATA INCONTINENŢA URINARĂ ?
Tratarea incontinentei urinare se poate face în două moduri: invaziv sau neinvaziv.
Modul neinvaziv cuprinde recuperarea, adică efectuarea de exerciţii pentru tonifierea muşchilor Kegel şi farmacoterapia.
Modul invaziv, adică intervenţia chirurgicală, constă în restabilirea funcţionalităţii respectivilor muşchi sau în primul rând, ridicarea gâtului vezicii urinare.
Înainte de a trece la tratamentul farmacologic sau chirurgical, nivelul de incontinenţă urinară poate fi redus, în primul rând, prin antrenarea muşchilor Kegel (musculatura planşeului pelvian), care au rol deosebit de important în reţinerea urinei. Funcţionarea corectă a muşchilor Kegel asigura funcţionarea excrectiei şi controlarea reflexului de eliminare a urinei (micţiune).