Prospect Diprosalic
Paginile prospectului - articolului medical: 1 2
Despre Sarcina si alaptarea cititi acest prospect Diprosalic
Inainte de a utiliza Diprosalic solutie cutanata si Diprosalic unguent, informati medicul daca sunteti insarcinata sau alaptati.
Deoarece siguranta utilizarii glucocorticoizilor topici la femeile gravide nu a fost stabilita, medicamentele din aceasta grupa trebuie utilizate in timpul sarcinii numai daca beneficiul matern justifica riscul potential pentru fat. Medicamentele din aceasta grupa nu trebuie folosite in cantitati mari sau pe perioade lungi de timp la pacientele gravide.
Deoarece nu se cunoaste daca administrarea topica a glucocorticoizilor poate avea ca rezultat o absorbtie sistemica suficienta pentru a produce concentratii detectabile in laptele matern, trebuie luata o decizie in sensul intreruperii alaptarii sau a tratamentului, in functie de importanta medicamentului pentru mama.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Diprosalic solutie cutanata si Diprosalic unguent nu au efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze si mod de administrare Cititi întotdeauna acest prospect Diprosalic înainte de utilizare.
Diprosalic unguent si Diprosalic solutie cutanata se aplica pe zona afectata, printr-un masaj usor. Diprosalic unguent se aplica pe intreaga arie afectata, de doua ori pe zi, dimineata si seara, timp de
2 saptamani.
Diprosalic solutie cutanata se administreaza cateva picaturi pe ariile cutanate afectate si se maseaza usor pana cand medicamentul patrunde in piele. Se recomanda aplicarea de doua ori pe zi, dimineata si seara, timp de 2 saptamani.
Nu bandajati si nu acoperiti portiunea de piele tratata, decat in cazul in care medicul va recomanda acest lucru.
Spalati mainile dupa utilizarea acestui produs.
Daca ati uitat sa administrati la timp Diprosalic unguent sau Diprosalic solutie cutanata conform prescriptiei medicale, aplicati medicamentul cat mai curand posibil, apoi continuati tratamentul conform schemei recomandate.
In tratamentul de intretinere o singura aplicare pe zi este suficienta.
Tratamentul pe suprafete intinse necesita o supraveghere atenta.
Medicul va va sfatui cand sa intrerupeti tratamentul cu Diprosalic unguent sau Diprosalic solutie cutanata.
Intreruperea tratamentului se face treptat, cu spatierea administrarilor sau prin utilizarea unui glucocorticoid cu actiune mai putin intensa sau prin alternare cu un alt produs care nu contine glucocorticoizi.
Reactii adverse - Cititi întotdeauna acest prospect Diprosalic înainte de utilizare.
In studiile clinice, s-a demonstrat ca Diprosalic solutie cutanata si Diprosalic unguent sunt bine tolerate.
In studiul clinic privind afectiunile care nu sunt localizate Ia nivelul scalpului, unii pacienti au acuzat senzatie de arsura moderata la aplicarea produsului, iar un pacient a prezentat senzatie de durere. Ambele reactii adverse au disparut dupa primele zile de tratament. Un pacient a prezentat senzatie de arsura si ragade, ceea ce a impus intreruperea tratamentului.
Dupa tratamentul cu glucocorticoizi topici au fost raportate urmatoarele reactii adverse: senzatie de arsura, prurit, iritatie, uscaciunea pielii, foliculita, hiperhidroza, eruptii acneiforme, hipopigmentare cutanata, dermatita periorala, dermatita de contact.
In cazul folosirii pansamentelor ocluzive pot sa apara mai frecvent: maceratia pielii, infectii secundare, atrofie cutanata, striuri si miliarie.
Aplicarea cutanata pe termen lung a preparatelor continand acid salicilic poate provoca dermatita. La copiii care au primit glucocorticoizi topici au fost raportate inhibitia axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian, sindrom Cushing, intarzierea cresterii in lungime si in greutate si hipertensiune intracraniana.
Manifestarile inhibitiei axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian la copii includ concentratii plasmatice scazute ale cortizolului si absenta raspunsului corticosuprarenalei la stimularea cu ACTH. Manifestarile hipertensiunii intracraniene includ bombarea fontanelei, cefalee si edem papilar bilateral.
Adresati-va medicului daca observati aparitia oricaror altor efecte.
Supradozaj – de citit acest prospect Diprosalic
Diprosalic solutie cutanata si Diprosalic unguent se vor utiliza numai in doza recomandata. Contactati medicul daca ati folosit Diprosalic in cantitati mai mari sau pe perioade de timp mai indelungate decat cele recomandate.
Adresati-va de indata medicului daca in mod accidental ati inghitit Diprosalic solutie cutanata. Simptome: Utilizarea excesiva sau indelungata a glucocorticoizilor topici poate inhiba axul hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian, putand provoca fenomene de hipocorticism endogen si, de asemenea, hipercorticism exogen,inclusiv boala Cushing.
Folosirea excesiva sau indelungata a acidului salicilic topic poate provoca simptome de salicilism. Tratament: Este indicat tratamentul simptomatic specific. Simptomatologia acuta de hipercorticism exogen este de obicei reversibila. Daca este necesar se recomanda tratarea dezechilibrelor electrolitice. In caz de toxicitate cronica se recomanda intreruperea treptata a glucocorticoidului. Tratamentul salicilismului este simptomatic. Trebuie luate masuri pentru indepartarea rapida a acidului salicilic din organism. In acest caz se administreaza oral bicarbonat de sodiu care alcalinizeaza urina si mareste eliminarea acidului salicilic.
Pastrare Diprosalic
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Ambalaj
Diprosalic unguent Un tub a 15 g unguent.
Diprosalic solutie cutanata Un flacon a 30 ml solutie cutanata.
Producător
Diprosalic unguent Schering-Plough Labo N.V., Belgia
Diprosalic solutie cutanata Schering-Plough Labo N.V., Belgia Schering-Plough, Franta
Detinătorul Autorizatiei de punere pe piata
SP Europe, Rue de Stalle 73, B-1180 Bruxelles, Belgia
Data ultimei verificari al acestui prospect Diprosalic
Aprilie, 2004
S-au mai cautat :
- diprosalic solutie prospect
Alte prospecte folositoare si mult cautate
Paginile prospectului - articol medical: 1 2