Prospect Flucovim
Paginile prospectului - articolului medical: 1 2 3 4
Prospect: Informatii pentru utilizator
Flucovim 50
Capsule, 50 mg
Flucovim 100
Capsule, 100 mg
Flucovim 150
Capsule, 150 mg
Compoziţie
Flucovim 50
O capsulă conţine fluconazol 50 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidonglicolat de sodiu şi stearat de magneziu. Flucovim 100
O capsulă conţine fluconazol 100 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidonglicolat de sodiu şi stearat de magneziu. Flucovim 150
O capsulă conţine fluconazol 150 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat amidonglicolat de sodiu şi stearat de magneziu.
Grapa farmacoterapeutică: antimicotice sistemice – derivaţi de triazol.
Tratamentul poate fi instituit înaintede a afla rezultaiul-culturilor sau altor analize de laborator, totuşi odată ce aceste rezultate devin disponibile tratamentul antiinfecţios va fi ajustat corespunzător.
-Criptococoze, incluzând meningita criptococică şi infecţii cu alte localizări (ex. pulmonare, cutanate). Pot fi tratate atât gazdele normale cât şi pacienţii cu SIDA, transplant de organe, sau alte cauze de imunodepresie. Fluconazolui poate fi folosit ca tratament de întreţinere pentru a preveni recidiva infecţiei criptococice la pacienţii cu SIDA.
-Candidoze sistemice, incluzând candidemia, candidozele diseminate şi alte forme de infecţii candidozice invazive. Acestea includ infecţii peritoneale, endocardice, oftalmice, pulmonare şi urinare. Pot fi trataţi pacienţi cu neoplazii, pacienţi din unităţi de terapie intensivă, pacienţi în tratament cu medicamente citostatice sau imunosupresive, sau pacienţi cu alţi factori predispozanţi la infecţii candidozice.
-Candidoze ale mucoaselor. Acestea includ infecţii orofaringiene, esofagiene, bronchopulmonare neinvazive, candidurie, candidoze cutaneo-mucoase, candidoza cronică orală atrofică. Pot fi tratate gazde normale şi pacienţi imunocompromişi. Prevenirea recidivelor candidozei orofaringiene la pacienţii cu SIDA.
-Candidoze genitale. Candidoza vaginală acută sau recurentă; şi ca profilaxie pentru reducerea incidenţei candidozei vaginale recurente (3 sau mai multe episoade pe an). Balanita candidozică.
-Prevenirea infecţiilor fungice la pacienţi cu neoplazii, predispuşi la asemenea infecţii ca rezultat al terapiei cu citostatice sau radioterapiei.
-Dermatomicoze incluzând ţinea pedis, ţinea corporis, ţinea cruris, ţinea versicolor, ţinea unguium (onicomicoze) şi infecţii dermice candidozice. -Micoze endemice profunde la pacienţi cu imunitate normală, coccidioidoze, paracoccidioidoze, sporotricoze şi histoplasmoze. Contraindicaţii:
Hipersensibilitate la fluconazol, la alte substanţe înrudite sau la oricare dintre excipienţii produsului. Tratament concomitent cu terfenadină sau cisapridă.
Precauţii:
Deoarece au fost raportate cazuri rare de afectare hepatică în timpul tratamentului cu fluconazol, pacienţii la care apare modificarea testelor hepatice, trebuie supravegheaţi pentru observarea unei eventuale agravări a stării lor clinice. Cu toate că manifestările grave sunt rare, dacă semnele clinice sau biologice pot fi atribuite fluconazolului tratamentul trebuie întrerupt.
Rar în timpul tratamentului cu fluconazol unii pacienţi au dezvoltat reacţii cutanate exfoliative cum ar fi sindromul Stevens-Johnson şi necroliza epidermică toxică. Pacienţii cu SIDA prezintă o tendintă mai crescută la reacţii cutanate severe la multe medicamente. Dacă apare rash atribuibil fluconazolului la un pacient tratat pentru o infecţie fungică superficială se va întrerupe tratamentul cu fluconazol. Dacă pacienţii cu infecţii fungice invazive/sistemice dezvoltă rash vor fi monitorizaţi cu atenţie şi tratamentul cu fluconazol va fi întrerupt în cazul apariţiei leziunilor buloase sau a eritemului polimorf.
Ca şi la alţi azoli, au fost raportate cazuri rare de anafilaxie.
Interacţiuni:
Asocieri contraindicate:
-cisapridă: risc crescut de tulburări de ritm ventricular, îndeosebi torsada vârfurilor, datorită scăderii metabolizării hepatice a cisapridei.
-terfenadină: datorită apariţiei unor aritmii grave secundare prelungirii intervalului QTC la pacienţi care erau în tratament cu azoli antifungici şi concomitent primeau terfenadină, s-au făcut studii de interacţiune medicamentoasă. Folosirea concomitentă de fluconazol, la doze de 400 mg sau mai mari, cu terfenadină este contraindicată. Administrarea concomitentă de fluconazol în doze mai mici de 400 mg pe zi şi terfenadină trebuie monitorizată cu atenţie.
S-au mai cautat :
- flucovim
- flucovim prospect
Alte prospecte folositoare si mult cautate