Să ne alăturăm experienței captivante de pariuri cu piața de loterie din Macao pe site-ul de loterie de încredere ARIZONA88. Obțineți cele mai recente informații despre numerele care apar în fiecare zi pe pagina site-ului furnizorului de date de ieșire Toto Macau 4D. Nu rata momentul de a-ți testa norocul și de a simți fiorul de a câștiga. Haide, urmărește imediat rezultatele extragerii live din Macau Pools și vezi cât de norocul este de partea ta!

Prospect Captopril

CAPTOPRIL

25mg Comprimate

CAPTOPRIL 50mg Comprimate

Compoziţie

Captopril 25mg

Un comprimat conţine captopril 25mg şi excipienţi: acid stearic, celuloză microcristalină PH 102, lactoză anhidră, amidon pregelatinizat.

Captopril 50mg

Un comprimat conţine captopril 50mg şi excipienţi: acid stearic, celuloză microcristalină PH 102, lactoză anhidră, amidon pregelatinizat.

 

Grupa farmacoterapeutică: medicamente active pe sistemul

renină-angiotensină, inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei.

Indicaţii terapeutice

Captoprilul are următoarele indicaţii terapeutice:

-hipertensiune arterială;

-  insuficienţă cardiacă congestivă;

Se mai poate utiliza: în perioada post-infarct miocardic acut şi în

nefropatia diabetică.

Captopril Prospect

Captopril Prospect

Contraindicaţii

-     hipersensibilitate la captopril sau la oricare dintre excipienţii produsului;

-  antecedente alergice (edem angioneurotic) după administrarea unor inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei;

-  pacienţi cu neutropenie, agranulocitoză sau trombocitopenie;

-  cardiomiopatie hipertrofică cu fracţie de ejecţie scăzută;

-  stenoză aortică; stenoză mitrală severă;

-  stenoză bilaterală de arteră renală sau pe rinichi unic funcţional;

-  hiperkaliemie.

 

Precauţii

La pacienţii din ambulator este importantă evaluarea efectului primei doze. în mod corespunzător, supravegherea medicală a pacientului este necesară până când se atinge doza de întreţinere. Dozele altor medicamente utilizate în asociere cu captoprilul trebuie ajustate. Pacienţii alergici la un inhibitor al enzimei de conversie, pot prezenta reactivitate imunologică încrucişată şi pentru alţi reprezentanţi ai şrupei.

In caz de asocieri medicamentoase multiple este necesară supravegherea funcţiei renale şi hematopoieza. La pacienţii trataţi cu inhibitori ai enzimei de conversie (IECA) s-au raportat cazuri rare de edem angioneurotic al feţei, extremităţilor, buzelor, limbii, glotei şi/sau laringelui. Acestea pot să apară în orice moment pe durata tratamentului. în astfel de cazuri, tratamentul cu captopril va fi întrerupt imediat şi se va asigura monitorizarea corespunzătoare până la dispariţia completă a simptomelor. în situaţiile în care edemul s-a localizat la faţă sau buze, fenomenele s-au remis de obicei fără tratament, deşi antihistaminicele au fost utile pentru atenuarea simptomelor.

Edemul angioneurotic asociat cu edem laringian poate fi letal. Când sunt interesate limba, glota sau laringele, cu pericol de obstrucţie a căilor respiratorii, trebuie instituit prompt un tratament adecvat care poate include soluţie de adrenalină 1:1000 injectată subcutanat (0,3ml până la 0,5ml) şi/sau măsuri care să asigure permeabilitatea căilor aeriene.

Pacienţii cu antecedente de edem angioneurotic fără legătură cu tratamentul cu inhibitori ai enzimei de conversie pot prezenta un risc crescut de edem angioneurotic.

Atunci când li s-a administrat captopril concomitent cu un diuretic, unii pacienţi fără nici o afecţiune renală aparentă preexistentă au dezvoltat creşteri ale ureei şi creatininei plasmatice, de obicei minore şi tranzitorii. în acest caz poate fi necesară reducerea dozei şi/sau întreruperea diureticului şi/sau a tratamentului cu captopril. Inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei pot produce tuse. în mod caracteristic tuşea este neproductivă, persistentă şi dispare la întreruperea tratamentului. La stabilirea diagnosticului diferenţial al tusei trebuie avută în vedere şi posibilitatea producerii acesteia de către inhibitorii enzimei de conversie.

 

Interacţiuni cu alte produse medicamentoase, alte interacţiuni

 

Interactiuni nerecomandate

-   medicamente care cresc potasemia (de exemplu diureticele care economisesc potasiul cum arfi spironolactona, triamteren sau amilorid şi sărurile de potasiu) datorită unui risc crescut de hiperpotasemie.

-   litiu: nu se asociază cu săruri de litiu (litemia poate atinge valori toxice),

-     estramustină: risc de creştere a reacţiilor adverse de tipul angioedemuiui.

 

Prospecte de medicamente si produse naturiste:

Prospectul contine urmatoarele pagini: 1 2 3

Comments are closed.

Alege limba dorita

Cauta prospectul dorit

RSS Tratamente naturiste

  • Poliartrita dureroasa
  • Tratarea rinichilor natural
  • Tratarea naturala a bronsitei
  • Guturaiul se vindeca
  • Afrodisiace naturale
  • Arteroscleroza
  • Suc de varza pentru afectiuni gastro-intestinale
  • Tratarea fracturilor mai rapid
  • Echilibrati tenul gras sau uscat
  • Tratati Problemele ale ochilor



Statistica vizitelor

Aceasta pagina a fost vizitata de : 79
Sunteti al 100696 vizitator pe acest site.
Va doresc Sanatate !

Who's Online

36 visitors online now

Ti-a folosit prospectul ?

Va multumim !