Prospect Alprazolam
Paginile prospectului - articolului medical: 1 2 3
Sarcina si alăptarea:
Studiile efectuate la animale au evidenţiat efecte teratogene ale benzodiazepinelor.
În studiile la om s-a menţionat un risc malformativ, dar neconfirmat prin studii epidemiotogice.
Doze mari administrate în ultimul trimestru de sarcină pot determina hipotonie şi detresă respiratorie la nou-născut. După câteva zile sau săptămâni de la naştere poate să apară sindrom de abstinenţă (a nou-născut. Ca urmare, se va evita prescrierea de doze mari în ultimul trimestru de sarcină.
Prescrierea benzodiazepinelor în primul trimestru de sarcină sa va face doar dacă este absolut necesar, după evaluarea raportului beneficiu matern/risc potenţial fetal.
Deoarece există riscul efectelor sedative (letargie, hipotonie) la sugar, se recomandă evitarea alăptării în cursul tratamentului cu benzodiazepine.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Trebuie să se atragă atenţia conducătorilor de vehicule şi celor care folosesc utilaje asupra riscului de apariţie a reacţiilor nervos centrale (somnolenţă şi ameţeli) în timpul tratamentului cu alprazolam.
Doze şi mod de administrare
Tratamentul trebuie individualizat în funcţie de afecţiune şi de răspunsul terapeutic. Tratamenul trebuie început cu cea mai mică doză eficace, iar doza maximă recomandată nu trebuie depăşită. La pacienţii care necesită doze mari, acestea trebuie crescute cu atenţie, pentru a evita apariţia reacţiilor adverse.
Când sunt necesare doze mai mari, trebuie crescută mai întâi doza administrată seara.
Se recomandă începerea tratamentului cu doze de 0,25 mg alprazolam, administrate oral de 3 ori pe zi. Doza se creşte progresiv în funcţie de răspunsul terapeutic, fără a depăşi 4 mg alprazolam pe zi.
Adulţi
Stări de anxietate reactivă şi simptome tranzitorii de anxietate. tratamentul se începe cu doze între 0,25-0,5 mg alprazolam, administrate oral de 3 ori pe zi. Doza poate fi crescută la intervale de 3-4 zile pînă la atingerea efectului maxim, fără a depăşi doza de 4 mg alprazolam pe zi, divizată în mai multe prize. Riscul de dependenţă creşte odată cu doza şi cu durata tratamentului.
Tulburări de panică: Pentru obţinerea unui răspuns terapeutic favorabil, pot fi necesare doze mai mari de 4 mg alprazolam pe zi. La aceşti pacienţi se recomandă control periodic, datorită riscului crescut de reacţii adverse. Se începe cu doze de 0,5 mg alprazolam de 3 ori pe zi. Doza se ajustează în funcţie de răspunsul pacientului, iar creşterile nu trebuie să depăşească 1 mg la 3-4 zile.
Vârstnici, pacienţi cu insuficienţă renală sau hepatică Se recomandă doze mai mici decât cele uzuale. Doza de început este de 0,25 mg alprazolam, administrată oral de 2-3 ori pe zi.
La nevoie, doza poate fi crescută treptat, dacă nu apar reacţii adverse. Pacienţii vârstnici sunt mult mai sensibili la efectele benzodiazepinelor.
Nu au fost stabilite siguranţa şi eficacitatea administrării produsului la copii sub 18 ani.
Modalitatea de întrerupere a tratamentului Tratamentul se întrerupe treptat, cu reducerea progresivă a dozelor pe durata mai multor săptămâni. Se recomandă ca doza zilnică să nu fie scăzută cu mai mult de 0,5 mg la fiecare 3 zile. Unii pacienţi necesită chiar o reducere mai lentă.
Durata tratamentului
În general tratamentul trebuie să fie cât mai scurt posibil; necesitatea tratamenului trebuie reevaluată periodic, îndeosebi în momentul dispariţiei simptomelor. Durata totală a tratamentului nu trebuie să depăşească 8-12 săptămâni (pentru majoritatea cazurilor), incluzând şi perioada de scădere a dozei, în anumite cazuri, poate fi necesară prelungirea tratamenului; aceasta presupune reevaluarea periodică a stării clinice a pacientului.
Stări de anxietate reacţională, anxietate nevrotică, anxietate asociată unei afecţiuni somatice severe sau dureroase: durata tratamentului este de 4-12 săptămâni, perioada de
scădere a dozei.
Anxietate genaralizată: tratamentul este de lungă durată necesitând supraveghere medicală atentă.
Crize de anxietate: tratamentul este de scurtă durată.
Profilaxia şi tratamentul delirium tremens: durata tratamentului este de câteva zile.
Sindrom de abstinenţă la alcoolici: durata tratamentului este cuprinsă între 3-6 săptămâni.
S-au mai cautat :
- alprazolam prospect
- alprazolam 0 5 mg prospect
- www medicament alprazolam ro
- alprazolam Atb
- alprazolam atb indicatii
Alte prospecte folositoare si mult cautate