Prospect Albendazol 200mg
Paginile prospectului - articolului medical: 1 2
Prospect: Informatii pentru utilizator
Albendazol Spectrum
200mg, comprimate
Indicatii utilizare Albendazol:
Albendazolul aparţine medicamentelor denumite preparate antihelmintice, antinematode, fiind activ faţă de diverşi paraziţii localizaţi la nivelul intestinului sau altor ţesuturi din organism.
Administrarea pe termen scurt este indicată în parazitozele simple sau mixte, intestinale şi/sau ale ţesuturilor, la adulţi şi la copiii cu vârsta peste 6 ani, provocate de infestarea cu următorii paraziţi: Enterobius vermicularis (oxiuri), Trichiuris trichiura (tricocefali), Ascaris lumbricoides (limbrici), Ankylostoma duodenale, Necator americanus, Strongyloides stercoralis, Taenia saginata şi Taenia solium (tenie)(în acest caz albendazolul poate fi utilizat doar în situaţia unor parazitoze asociate, sensibile la albendazol) şi Giardia intestinalis, Giardia duodenalis la copii. Albendazolul se administrează şi în tratamentul trichinelozei (determinată de Trichinella spiralis).
Contraindicatii:
Nu utilizaţi Albendazol VIM Spectrum
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la albendazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Albendazol VIM Spectrum (vezi pct. 6);
- dacă ştiţi sau credeţi că sunteţi gravidă sau dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă.
Administrare:
Utilizaţi întotdeauna Albendazol VIM Spectrum exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Nu sunt necesare măsuri speciale cum ar fi: repausul alimentar sau administrarea de purgative. Helmintiaze intestinale
Doza recomandată pentru adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani: 400 mg albendazol într-o priză unică în cazul parazitozelor cu: Enterobius vermicularis, Trichiuris trichiura, Ascaris lumbricoides, Ankylostoma duodenale şi Necator americanus. În caz de strongiloidoză sau teniază, se administrează 400 mg albendazol în priză unică, 3 zile consecutiv. Dacă pacientul nu este vindecat în trei săptămâni după tratament, se indică o a doua cură.
Giardioză intestinală
La copii cu vârsta între 6 şi 12 ani, doza zilnică recomandată este de 400 mg albendazol, în priză unică, timp de 5 zile.
Trichineloză
Adulţi: doza recomandată este de 400 mg de două ori pe zi, timp de 10-15 zile.
Copii cu vârsta peste 6 ani: doza recomandată este de 15 mg/kg şi zi divizat în două prize (doza maximă de albendazol este de 800 mg pe zi), timp de 10-15 zile.
Pentru copii cu vârsta sub 6 ani se recomandă forme farmaceutice adecvate vârstei.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Albendazol VIM Spectrum
Va rugăm să vă adresaţi medicului în cel mai scurt timp.
În cazul intoxicaţiei acute, se vor efectua spălături gastrice şi se vor iniţia măsurile generale de susţinere a funcţiilor vitale.
Dacă uitaţi să utilizaţi Albendazol VIM Spectrum
Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Compozitie:
Substanţa activă este albendazolul. Un comprimat conţine albendazol 200 mg.
Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal, amidon pregelatinizat, amidon glicolat de sodiu, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu, zaharină sodică, aromă etol exotic.
Precautii:
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Albendazol VIM Spectrum
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi o suferinţă a ficatului
În cursul tratamentului cu albendazol a fost observată creşterea uşoară sau moderată a valorilor concentraţiei enzimelor hepatice la aproximativ 16% dintre pacienţi. Acestea s-au normalizat la întreruperea tratamentului. Înaintea fiecărui ciclu de tratament trebuie efectuate testele funcţionale hepatice. Dacă valorile enzimelor hepatice cresc semnificativ (de peste două ori limita superioară a valorilor normale), tratamentul cu albendazol trebuie întrerupt. Acesta se reia din momentul revenirii la valorile normale, dar testele de laborator trebuie efectuate mai frecvent în cazul repetării terapiei.
Acest prospect a fost citit de 23 ori.
Alte prospecte folositoare si mult cautate
Paginile prospectului - articol medical: 1 2