Prospect Fasconal
Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2 3 4
Legate de codeină
Agonişti-ontagonişti morfinici (nolbufină, buprenorfină, pentozocină): diminuarea efectului analgezic prin blocaj competitiv ol receptorilor p, cu riscul apariţiei unui sindrom de abstinenţă.
Alcool etilic: asocierea cu băuturile alcoolice sou cu medicamente ce conţin alcool etilic creşte riscul apariţiei fenomenelor de deprimare psihomotorie. Noltrexono: risc de diminuare a efectului analgezic.
Hipnoticele, sedativele, tranchilizantele, anestezicele generale, antihistaminicele seda tive, alţi derivaţi morfinici acţionează aditiv cu codeină privind efectul sedativ şi deprimant respirator. Codeină nu se asociază cu IMAO (inhibitori de monoaminooxidază) din cauza riscului toxic mare.
Asocierea codeinei cu medicamente antihipertensive creşte riscul accidentelor hipotensive. Asocierea codeinei cu medicaţia expectorantă favorizează retenţia secreţiilor traheobronşice.
Legate de cafeina
Utilizarea concomitentă poate influenţa (creşte sau diminueazâ) efectele următoarelor medicamente:
– barbiturice sau antihistaminice;
– simpatomimetice, tiroxinâ;
– contraceptive orale, cimetidina şi disulfiram;
– efedrina;
– enoxacina; ciprofloxacina şi norfloxacina;
– ergotamina.
Utilizarea FASCONAL cu alimente şi băuturi
Deoarece Fasconal conţine codeină şi paracetamol, în timpul tratamentului nu se recomandă ingestia băuturilor alcoolice.
Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte
de a lua orice medicament.
Fasconal este contraindicat în timpul sarcinii.
Fasconal este contraindicat în timpul alăptării.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Fasconal are influenţă majoră asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Prin urmare, este contraindicat la persoanele care conduc vehicule sau folosesc utilaje.
– CUM SĂ UTILIZATI FASCONAL
Utilizaţi întotdeauna Fasconal exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Adulţi, pacienţi vârstnici (cu funcţie hepatica şi renala normala) şi adolescenţi cu vârsta peste 15 ani: doza uzuală este de un comprimat Fasconal, administrat oral, la nevoie; dacă este necesar, doza se poate repeta la intervale de 4 – 6 ore, fără a depăşi 4 comprimate Fasconal pe zi. Nu se recomandă administrarea la intervale mai mici de 4 ore.
Copii
Nu se administrează copiilor cu vârsta sub 15 ani.
Vârstnici: iniţial se administrează jumătate din doza recomandată adulţilor, crescând apoi doza, dacă este necesar, în funcţie de tolerabilitatea individuală, în caz de tulburări ale funcţiei hepatice sau renale, doza trebuie redusă sau intervalul dintre dozele individuale trebuie prelungit.
Insuficienţa renală: se recomandă administrarea unor doze mai mici decât cele recomandate la adulţi.
Durata tratamentului
Fasconal nu trebuie folosit în doze mari sau mai mult de 3 zile consecutiv fără recomandarea medicului.
Mod de administrare
Comprimatele trebuieînghiţite întregi,-cu suficient lichid. Daca utilizaţi mai mult decât trebuie din Fasconal
Dacă utilizati mai mult Fasconal decât ar fi trebuit, trebuie să vă adresar; :mediat medicului dumneavoastră sau să mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital.
Dacă uitaţi sâ utilizaţi Fasconal
Luaţi doza de îndată ce vă amintiti. Nu luaţi o doză dubla pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire ia acest produs, adresaţWâ medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Acest prospect a fost citit de 1605 ori.
Alte prospecte folositoare si mult cautate
Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2 3 4