Prospect Euthyrox
Atenţionări speciale
în prezenţa cardiopatiei ischemice (deficit funcţional al vaselor sanguine ale inimii), a insuficienţei cardiace sau a tulburărilor de ritm cardiac de tip rapid, este obligatorie prevenirea oricărei hiperfuncţii tiroidiene (fie şi uşoară) determinate de levotiroxină.
Ce trebuie luat în considerare la copiii şi la persoanele în vârstă?
Euthyrox 100 trebuie dozat cu precauţie la persoanele în vârstă. Trebuie aleasă o doză iniţială mică şi apoi crescută la intervale mai mari, sub controlul repetat al hormonilor tiroidieni.
Ce trebuie să luaţi în considerare în timpul sarcinii si alăptării?
în timpul sarcinii şi alăptării este importantă administrarea cu consecvenţă a hormoni lor tiroidieni. In timpul gravidităţii nu este, însă, indicată asocierea hormonilor tiroidieni cu antitiroidiene de sinteză în tratamentul hipertiroidiei deoarece, asocierea de levotiroxină poate face necesară creşterea dozei de antitiroidiene de sinteză. Faţă de levotiroxină, antitiroidienele de sinteză traversează bariera feto-placentară şi pot provoca la făt o hipofuncţie tiroidiană.
Ce măsuri speciale de precauţie trebuie respectate în ceea ce priveşte capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje?
Euthyrox 100 nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze şi mod de administrare
Indicaţiile de mai jos se limitează la cazurile în care medicul dumneavoastră nu v-a prescris în alt mod Euthyrox 100. Vă rugăm să respectaţi instrucţiunile de administrare, deoarece în caz contrar Euthyrox 100 nu poate acţiona corect.
Euthyrox 100 conţine 100 pg levotiroxină sodică. Pentru individualizarea tratamentului, există la dispoziţie comprimate cu un conţinut gradat de 25 pg, 50 pg, 100 pg, 150 pg şi 200 pg levotiroxină sodică, astfel încât administrarea unui singur comprimat pe zi să fie, în general, suficientă.
Cât de des şi în ce cantitate trebuie să utilizaţi Euthyrox 100?
Doza zilnică individuală trebuie stabilită prin explorări clinice şi de laborator. La pacienţii vârstnici, la cei cu cardiopatie ischemică, precum şi la cei cu hipotiroidie severă sau de lungă durată, este necesară prudenţă la iniţierea tratamentului cu hormoni tiroidieni. Se va începe cu o doză iniţială mică (de exemplu, 12,5 pg levotiroxină sodică pe zi), care va fi apoi crescută lent şi la intervale lungi de timp (de exemplu, doze de câte 12,5 pg levotiroxină sodică la fiecare 14 zile) în condiţiile verificării frecvente a concentraţiei hormonilor tiroidieni.
Experienţa a demonstrat că dozele scăzute sunt suficiente la pacienţii cu greutate corporală mică sau la cei cu guşă difuză mare. Dacă medicul nu prescrie altfel, în general sunt valabile următoarele reguli de stabilire a dozelor:
Indicaţie
Guşă benignă eutiroidiană
Prevenirea reapariţiei guşii după operaţiile de mixedem (profilaxia guşii recidivante în condiţiile unei funcţii tiroidiene normale
Tratamentul de substituţie cu hormoni tiroidieni (completarea deficitelor hormonale) în hipotiroidie
La adulţi:
- Doza iniţială
- Doza de întreţinere
Tratamentul de substituţie cu hormoni tiroidieni (completarea deficitelor hormonale) în hipotiroidie La copii:
- Doza iniţială
Doză recomandată (micrograme levotiroxină sodică pe zi)
75-200 (de exemplu 3/4-2 comprimate Euthyrox 100 zilnic)
75-200 (de exemplu 3/4-2 comprimate Euthyrox 100 zilnic)
25-50 (de exemplu, 1/4-1/2 comprimat Euthyrox 100 zilnic)
100-200 (de exemplu, 1-2 comprimate Euthyrox 100 zilnic)