Ceai Prostata
Paginile prospectului - articolului medical: 1 2
PROSPECT CEAI PROSTATA
Susţine buna funcţionare a prostatei:
Menţine funcţia urinară normală la bărbaţii peste 45 de ani
Ingrediente Ceai PROSTATA : ghimpe (Xanthii herba), pufulita (Epilobii herba), urzica moarta albă (Lamii albi herba), flori de galbenele (Calendulae flos), muguri de pin (Turiones pini), splinuta (Solidaginis virgaureae herba), coada calului (Equiseti herba).
Efect Ceai PROSTATA :
Datorita compoziţiei sale complexe în principii active (flavone, saponozide, uleiuri esenţiale, polifenoli), ceaiul are o acţiune decongestiva a prostatei, dezinfectantă a tractului urinar, antiinflamatoare, diuretică, reducând micţiunile nocturne, usturimea ce apare la urinare.
Recomandări Ceai PROSTATA :
Hipertrofie de prostată, prostatită (infecţia acută sau cronică a prostatei).
Contraindicaţii Ceai PROSTATA :
La dozele recomandate nu se cunosc.
Efecte secundare şi interacţiuni Ceai PROSTATA :
La dozele recomandate nu se cunosc.
Preparare Ceai PROSTATA :
Peste 1-2 linguriţe amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Întrebuinţare Ceai PROSTATA :
Se beau 3 căni cu ceai pe zi.
Durata unei cure obisnuite este de minim 6 luni, sau conform recomandării medicului.
Prezentare Ceai PROSTATA : cutie a 50 grame
Dintre bolile prostatei, adenomul sau hipertrofia beningna de prostata, cum este denumita stiintific aceasta maladie, este cea mai raspandita. Acest adenom este o tumora benigna in general, de marimea unei caise, uneori mai mare sau mai mica formata in jurul canalului prin care se scurge urina din basica udului, pe care-l poate comprima uneori complet, situatie ce necesita introducerea unei sonde.
Vezica urinara este, deci, primul organ ce are de suferit in cazul imbolnavirii glandei prostatice.
Cauza acestei boli nu este pe deplin elucidata, dar se stie ca apare la barbatii in etate de peste 40-50 ani, prin ruperea unor echilibre hormonale si la barbatii care au baut si au mancat in exces. De notat este faptul ca boala este mai raspandita printre soferi, de unde si necesitatea ca, la primele semne de jena la urinat, acestia sa consulte un urolog.
Simptomele bolii constau, la debut, in urinatul mai frecvent in a doua jumatate a noptii. Apoi, mictiunile devin mai dese si ziua, insotite de o oarecare dificultate in golirea vezicii si de o senzatie de o evacuare incompleta. Intr-un stadiu avansat al bolii, trebuie un efort din partea bolnavului pentru a mai putea urina.
Netratata, hipertrofia prostatei, aceasta tumora benigna, devine cu timpul o boala destul de grava, ce-l poate rapune pe bolnav. Orice barbat care observa scaderea presiunii si subtierea detului urinar sa intre la banuiala, sa consulte medicul. Obisnuirea cu boala poate avea un final dramatic: adenomul avanseaza, apar hemoragii avansate, infectii si insuficienta renala.
Alte afectiuni ale prostatei:
- Litiaza prostatica (formarea de concretiuni in parenchimul prostatic, fie pe o glanda normala, fie pe o prostata patologica). Simptome: polikiurie, disurie, tenesme vezicale, hematurie.
- Prostatite: inflamatii ale glandei prostatice, determinate de germeni izolati sau asociati, aerobi (genococ, stafilococ, streptococ, bacili coli, enterococi) sau anaerobi, care provin din uretra sau din focare septice, situate la distanta de prostata.
- Cancer de prostata faza incipiente: localizarea prostatica a unui proces neoplazis este intalnita cu o frecventa din ce in ce mai mare la varstele mai inaintate ajungand sa constitue 95-100% din totalul neoplasmelor la barbatii care depasesc varsta de 80 de ani.
Paginile prospectului - articol medical: 1 2