Posts Tagged ‘acidul alfa lipolic’
Beneficii ale Acidului Alfa Lipoic
Tratamentul cu Acidul alfa-lipoic
Recomandari in utilizarea acidul alfalipoic:
- limiteaza din efectele negative produse de AVC si ca favorizeaza recuperarea celulelor cerebrale in urma unui atac cerebral.
- Conserva memoria batranilor si previne Post to Post Links II error: No post found with slug "alanerv-prospect" .
Efectul puternic antioxidant ajuta celulele nervoase sa functioneze optim si le protejeaza de degradarea care survine odata cu inaintarea in varsta. De aceea, acidul alfa lipoic este indicat ca adjuvant persoanelor care sufera de afectiuni precum Alzheimer si Parkinson, dar in cazul celor cu probele de concentare si de atentie.
De asemenea, acidul alfa lipoic previne neuropatia diabetica, afectiune ce consta in afectarea nervilor ca o consecinta a diabetului. In timp, hiperglicemia, nivelul crescut al zaharului din sangele persoanelor cu diabet poate afecta nervii din intregul organism.
Asa se ajunge la scaderea sensibilitatii tactile si termice, este afectata miscarea musculara fina, dar si capacitatea de memorare si atentia fiindca glucoza din sange determina lezini inclusiv la nivelul vaselor fine care hranesc tesutul cerebral.
Limiteaza afectarea creierului dupa accident vascular
Fumezi, nu te alimentezi corespunzator, dormi putin, traiesti zilnic in stres sau suferi de diabet? Acidul alfa lipoic este aliatul tau de pret fiindca previne degradarea neuronala prin efectul sau puternic antioxidant.
Acidul alfalipoic a fost descoperit in 1950, iar efectul sau puternic antioxidant a fost recunoscut in 1988. Corpul are nevoie de acest acid pentru a produce energie si pentru a preveni surplusul de kilograme.
Mai exact, acidul alfa lipoic ajuta la transportul glucozei spre muschi. Astfel, mai putina glucoza se transforma in depozite de grasime. In mod normal, corpul produce suficient acid alfa lipoic, dar in perioadele solicitante pentru organism, productia poate intra in declin sau poate fi insuficienta pentru a compensa distrugerile produse de stresul oxidativ.
Un accident vascular cerebral (AVC) apare atunci cand un vas de sange (o artera) hraneste o anumita zona din creier, se sparge sau este blocat de un cheag sangvin. In cateva minute, celulele nervoase din acea arie sunt afectate si pot muri in cateva ore.
Cititi mai departe »