Prospect Arcoxia
DACĂ AŢI UITAT SĂ LUAŢI ARCOXIA
Este important să luaţi doza prescrisă de medicul dumneavoastră. Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu luaţi o doză suplimentară pentru a recupera doza uitată şi urmaţi tratamentul în continuare conform schemei recomandate.
DACĂ AŢI LUAT PREA MULT ARCOXIA
Nu trebuie să luaţi niciodată mai multe comprimate decât v-a recomandat medicul dumneavoastră. în cazul în care aţi luat prea multe comprimate de Arcoxia, trebuie să vă prezentaţi imediat pentru consult medical.
REACŢII ADVERSE POSIBILE ale Arcoxia , cititi acest prospect mai departe.
La fel ca şi celelalte medicamente, la unii dintre pacienţi, Arcoxia poate avea efecte neintenţionate sau nedorite, aşa numitele reacţii adverse.
Reacţiile adverse care au apărut în studiile clinice, la pacienţii trataţi cu Arcoxia, au fost următoarele:
reactii adverse Frecvente
Stare de slăbiciune şi oboseală, ameţeală, stare de curbatură (stare asemănătore celei caracteristice gripei), diaree, indigestie (dispepsie), dureri de stomac sau disconfort gastric, arsuri epigastrice, greaţă, cefalee, tumefiere a picioarelor şi/sau a gambelor datorată retenţiei de lichide (edeme) şi hipertensiune arterială.
reactii adverse Mai puţin frecvente
Balonări, dureri în piept, tumefierea feţei, înroşirea feţei, infecţii ale tractului respirator superior, insuficienţă cardiacă, atac cardiac, accident vascular cerebral, echimoze, modificarea peristaltismului intestinal, constipaţie, uscăciunea gurii, modificarea gustului, gastroenterită, flatulenţă, ulcer gastric, sindrom de colon iritabil, ulcere bucale, vărsături, vedere neclară, sângerare nazală (epistaxis), zgomote în urechi (acufene), creşterea sau scăderea apetitului, creştere în greutate, crampe/spasme musculare, dureri/rigiditate musculară, lipsa somnului, amorţeală sau furnicături, insomnie, anxietate, depresie, scăderea capacităţii de concentrare, dificultate în respiraţie, tuse, eritem sau prurit tegumentar, infecţii ale tractului urinar.
reactii adverse Foarte rare
Reacţii alergice (care pot fi atât de severe încât să necesite asistenţă medicală de urgenţă), inclusiv urticarie, tumefiere a feţei, buzelor, limbii şi/sau a laringelui ceea ce poate crea dificultăţi în respiraţie sau deglutiţie, respiraţie şuierătoare, reacţii tegumentare severe, inflamaţie a mucoasei gastrice sau ulcere gastrice care se pot agrava şi pot sângera, afecţiuni hepatice, afecţiuni renale severe, creştere severă a tensiunii arteriale, confuzie, halucinaţii.
Prezentaţi-vă la medicul dumneavoastră dacă prezentaţi oricare dintre reacţiile adverse menţionate mai sus sau orice alt simptom neobişnuit pe care nu vi-l puteţi explica şi mai ales dacă acesta este persistent, deranjant sau se agravează.
Este util ca în momentul când un astfel de simptom se instalează să vă notaţi evoluţia lui – când s-a instalat, cât a durat – şi ceea ce aţi simţit dumneavoastră.
CUM SE PĂSTREAZĂ ARCOXIA . Cititi mai departe acest prospect Arcoxia.
Nu lăsaţi comprimatele la îndemâna copiilor.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale pentru păstrare.
Nu puneţi comprimatele în alt ambalaj, pentru că le puteţi confunda cu alte medicamente. Nu extrageţi comprimatele din blister decât în momentul în care le luaţi. Nu luaţi comprimatele după data expirării lor care este înscrisă pe ambalaj. NU UITAŢI: Acest medicament este doar pentru dumneavoastră. Nu-I daţi nimănui altcuiva.
Când a fost revizuit acest prospect Arcoxia
Decembrie 2006
Ambalaj Arcoxia:
Cutie cu un blister a 7 comprimate filmate. Cutie cu 2 blistere a câte 7 comprimate filmate. Cutie cu un blister a 14 comprimate filmate. Cutie cu 2 blistere a câte 14 comprimate filmate.
Producător
Merck Sharp & Dohme B.V., Olanda Frosst Iberica SA, Spania Merck Sharp & Dohme S.p.A., Italia
Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă
Merck Sharp & Dohme Romania S.R.L. Bucharest Business Park
Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Nr. IA, Corp CI, Etaj 3, Sector 1,013681, Bucureşti
România