Cuprins
Vin medicinal pentru afecţiuni ale inimii
10 tulpini proaspete de pătrunjel, cu frunze cu tot, se pun într-un litru de vin natural, la care se adaugă 1-2 linguri de oţet din vin. Se lasă totul să fiarbă 10 minute la foc mic. După aceea, se mai adaugă 300 g de miere pură de albine, şi se lasă încă 4 minute, ca să fiarbă uşor.
Vinul fierbinte se filtrează şi se trage în sticle – care au fost clătite anterior cu puţin alcool tare – după care se astupă bine. Depunerile care se formează pot fi băute fără probleme. Acest vin dă rezultate bune în toate insuficienţele cardiace, dar mai ales în angina pectorală.
Reteta minune al unei calugarite
Aceasta reteta face minuni daca ai probleme cu inima. In plus, se face foarte usor si rapid. Te scapa de stres si chiar de angina pectorala.
Ingrediente
10- legaturi de patrunjel
1- litru de vin rosu sau alb
2- linguri de otet alb
300-g miere
Pune patrunjelul in vin si adauga otetul. Fierbe timp de 10 minute la foc mic. Apoi, adauga mierea si lasa la infuzat. Strecoara vinul si pune-l in sticle calde. Inchide bine.
Mai e bună şi
- infuzia de păducel cu roiniţă (o linguriţă/cană), o cană dimineaţa şi una seara.
- Tinctura de păducel, (20 g/100 ml alcool de 60-70 grade, 10 zile), se ia sub formă de picături, cîte 15, de trei ori pe zi.
E bine să se consume alimente bogate în vitamina E şi măceşe (şi sub formă de infuzie sau macerat), coacăze negre, dude negre, mure, lămîi.
Foarte bun— pentru curăţarea sîngelui şi întărirea muşchiului inimii este sucul de morcovi cu sfeclă şi spanac sau morcov cu ţelină şi spanac.
E recomandat să se bea, alternativ, ceai de coada-şoricelului şi vîsc (2 căni/zi).
Medicina populara rusa trata cu succes aceasta boala cu boabe de maces, ce asigurau o vindecare completa, adesea in combinatie cu caprifoi si brancuta de pasune (floarea cucului).
Iata cum se pregateste infuzia de macese:
- intr-un vas se pun 7 pahare de apa clocotita. Se adauga 7 linguri cu macese (intregi sau sfaramate). Se acopera bine vasul si se inveleste intr-un material care retine caldura, lasand sa se infuzeze compozitia timp de 20-24 de ore. Apoi infuzia se strecoara, storcand macesele. Se pastreaza la rece. Se beau trei pahare pe zi, la mese.
- In ceai se poate adauga si sirop de macese. Da un gust bun si este o sursa de vitamina C.
- In general, infuzia de boabe de maces este recomandata pentru toate bolile de inima. Nu poate cauza nici un rau si, in multe cazuri, s-a dovedit a fi foarte eficace.
In plus, oamenilor cu boli de inima vechi li se recomanda sa urmeze un regim alimentar evitand dulciurile si substantele bogate in amidon.
Fumatul trebuie evitat – in special in cazurile de angina pectorala – deoarece nicotina cauzeaza adesea constrictia arterelor.